Ιστορία και Σκοπός

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» δημιουργήθηκε στις αρχές του 2000, από την ανάγκη να ενεργοποιηθούν όλοι οι διαβητικοί του Νομού προκειμένου να συμβάλλουν συλλογικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, που απασχολεί ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού πληθυσμού, ανεξαρτήτως ηλικίας και που δυστυχώς διευρύνεται μέρα με τη μέρα, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στα παιδιά.

Η έγκαιρη διάγνωση και η ειδική φροντίδα είναι ο μοναδικός τρόπος για να προφυλαχθούμε από τις σοβαρές επιπλοκές που επιφέρει η πάθησή μας.

Βασικές προϋποθέσεις για να αντεπεξέλθουμε στον δύσκολο αγώνα μας ως διαβητικοί είναι η συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση, η ανελλιπής ιατρική υποστήριξη από εξειδικευμένα διαβητολογικά κέντρα, η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη καθώς και η κατανόηση και στήριξη από τον κοινωνικό μας περίγυρο.

Δυστυχώς, οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν είναι αυτονόητα εξασφαλισμένες για όλους μας και ιδιαίτερα για μας που διαμένουμε στην επαρχία.

Η άγνοια και η ημιμάθεια δημιουργούν πανικό και ο πανικός ως συνήθως είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε κάθε περίπτωση.

Η γνώση βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όλες αυτές οι προσπάθειές μας γίνονται γιατί τίποτα στην ζωή δεν κερδίζεται χωρίς μάχη και επειδή δεν γίνεται ως εκ θαύματος να δοθούν λύσεις στα όποια προβλήματά μας αν και οι ίδιοι δεν κινητοποιηθούμε. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους διαβητικούς του Νομού για να παλέψουμε μαζί μέσα από το Σύλλογο για μια ποιοτικότερη διαβητική ζωή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η άριστη ρύθμιση για τους διαβητικούς σημαίνει καλύτερη ζωή χωρίς επιπλοκές.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ο Σύλλογος Ιστορία και Σκοπός