26 Φεβ

rtvvddfdggwe

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στο καφέ ‘Floka’ στο πολύκεντρο Πτολεμαΐδας .

Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε όλοι μαζί ευχές για την νέα χρονιά.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                   ΒΑΣΣΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

10 Νοε

rtvvddfdggwe

 

“14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη”

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη (WDD) με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO), γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, που είναι η μέρα γενεθλίων του Καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ (1891-1941), ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη το 1921 μαζί με τον Τσαρλς Μπεστ και έδωσαν έτσι ζωή σε εκατομμύρια άτομα με διαβήτη σε όλο τον κόσμο.

To 2023 η εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) εστιάζει στη σημασία της γνώσης του κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2

Η πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και των επιπλοκών που σχετίζονται με το διαβήτη είναι το επίκεντρο του θέματος της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη για το έτος 2023.

Η γνώση του κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2 μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση ή στην πρόληψη της πάθησης και της εμφάνισης των διαβητικών επιπλοκών. Πολλοί άνθρωποι διαγιγνώσκονται με Διαβήτη τύπου 2 όταν υπάρχουν ήδη επιπλοκές. Η σημασία της πρόσβασης στις σωστές πληροφορίες, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής αντιμετώπισης είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των διαβητικών επιπλοκών. 1 στους 10 ενήλικες παγκοσμίως έχει διαβήτη. Πάνω από το 90% έχουν διαβήτη τύπου 2 και σχεδόν οι μισοί δεν έχουν διαγνωστεί ακόμη.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία αύξηση της επίπτωσης του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Διαπιστώθηκε ότι το 1985, 30 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο είχαν διαβήτη. Λίγο παραπάνω από μια δεκαετία αργότερα, ο αριθμός αυτός είχε φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF), εάν δεν ληφθούν μέτρα για την εφαρμογή αποτελεσματικών προγραμμάτων πρόληψης και ελέγχου της νόσου, προβλέπετε ότι έως το 2030 ο συνολικός αριθμός των πασχόντων θα ανέλθει στα 600 εκατομμύρια.

Στην Ελλάδα από σακχαρώδη διαβήτη πάσχει περίπου το 12% του γενικού πληθυσμού.

Ο διαβήτης δεν αφορά μόνο τους ασθενείς και το σύστημα υγείας, αφορά όλη την κοινωνία και η ευθύνη για την αντιμετώπισή του πρέπει να είναι συλλογική. Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί σε πολλές περιπτώσεις με τη σωματική άσκηση τη διατήρηση κανονικού βάρους και τη σωστή διατροφή. Επίσης, είναι σημαντικό να γίνονται τακτικά οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ιατρού που παρακολουθεί την πορεία του ασθενή.

Ο διαβήτης τύπου 1 δεν μπορεί να προληφθεί. Οι παράγοντες που θεωρείται ότι πυροδοτούν την έναρξη της διαδικασίας που οδηγεί στην καταστροφή των κυττάρων τα οποία παράγουν την ινσουλίνη ακόμα ερευνώνται. Για τα άτομα που ζουν με διαβήτη τύπου 1 αλλά και τύπου 2, είναι ζωτικής σημασίας η πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες, στην εκπαίδευση και τα καλύτερα διαθέσιμα φάρμακα και εργαλεία για να διαχειριστούν την κατάστασής τους, να κατανοήσουν την ασθένεια τους και να παραμείνουν υγιείς αποφεύγοντας τις επιπλοκές.

Συμβολισμοί της Παγκόσμιας Ημέρας

Ο «μπλε κύκλος» είναι το παγκόσμιο σύμβολο του Διαβήτη. Ο κύκλος συμβολίζει τη ζωή και την υγεία και το μπλε χρώμα του συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του διαβήτη.

               Screenshot_16.pngScreenshot_17.png

Για την ευαισθητοποίηση αλλά και την αφύπνιση του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη φωταγωγούνται, ιστορικά κτίρια σε όλο τον κόσμο, στους χρωματισμούς του μπλε.

Screenshot_18.png

 

Ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Κοζάνης κοντά στους νέους

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, με ομιλητή τον Ειδικό Παθολόγο - Διαβητολόγο κ. Γουγούση Ιωάννη.

Παράλληλα μαθητές και καθηγητές, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, να λύσουν απορίες με την γιατρό και να παρακολουθήσουν το διαφημιστικό σποτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) σχετικά με την αποδοχή του διαβήτη στις σχολικές αίθουσες.

20 Σεπ

rtvvddfdggwe

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στις 24/09/2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, στο Πνευματικό Κέντρο Εορδαίας, με ομιλητές τους παρακάτω διακεκριμένους ιατρούς :

  1. Τεντολούρη Νικόλαο, (Καθηγητής Παθολογίας, Υπεύθυνος Διαβητολογικής Μονάδας και του Ερευνητικού Διαβητολογικού Εργαστηρίου, Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»)

 

ΘΕΜΑ : «Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης»

 

  1. Ζωγράφου Ιωάννα, (Παθολόγος - Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης)

 

    ΘΕΜΑ : «Θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη – Νεότερα δεδομένα – Τεχνολογία στο Διαβήτη»

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

               Screenshot_8.png                                                                Screenshot_9.png  

 

               

03 Ιουλ

rtvvddfdggwe

 

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

«ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

 

Ύστερα από την ολοκλήρωση της Γενικής Απολογιστικής Συνέλευσης και της διαδικασίας των εκλογών στις 11/06/2023, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Κοζάνης «Διαβητική Πορεία»  ως ακολούθως:  

           ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-   ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                           Πρόεδρος

-   ΜΠΑΤΑΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ                              Αντιπρόεδρος Α΄

-   ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                  Αντιπρόεδρος Β΄

-   ΒΑΣΣΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ                                  Γενική Γραμματέας

            -   ΠΑΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                              Ταμίας

-   ΚΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                            Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

            -   ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ        Μέλος

    

           ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ

           -   ΡΑΔΟΥΝΙΣΛΗ ΕΛΕΝΗ                       Mέλος

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

         -  ΜΠΕΧΤΣΗ   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                 Πρόεδρος

         -  ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΕΣΘΗΡ                          Μέλος

         -  ΜΠΙΤΣΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                     Μέλος

    

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

                           Πετκίδης Αθανάσιος                                  Βασσάκη Ουρανία       

08 Μαϊ

rtvvddfdggwe

 

                                      ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

 

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος /η  …………………………………………………..μέλος

του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Κοζάνης «Διαβητική Πορεία»  δηλώνω

ότι θα συμμετάσχω ως υποψήφιος/α του Συλλόγου για το Δ.Σ στις

προσεχείς αρχαιρεσίες του έτους 2023 στις  28/5/2023.

 

 

                                                                                       Ημερομηνία

                                                                               Ο Δήλων /Η Δηλούσα

                                                                      ……………………………………………………

 

  •  Παρακάτω, στην ενότητα συνημμένα αρχεία, μπορείτε να κατεβάσετε την δήλωση υποψηφιότητας, πατώντας πάνω στο σύνδεσμο με τίτλο “ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ”.

 

08 Μαϊ

rtvvddfdggwe

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» καλεί τα μέλη του στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 10:30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου στο Εμπορικό Πολύκεντρο της Πτολεμαΐδας με θέματα:

  1. Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
  2. Εκλογή νέου Δ.Σ.

Οι ώρες ψηφοφορίας 11:00-13:00

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία μελών στην ως άνω ημερομηνία συγκαλείται: Επαναληπτική Γενική Συνέλευση κατά την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ως εξής:

  • την Κυριακή 04 Ιουνίου 2023 και εφόσον δεν υπάρξει απαρτία μελών
  • την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι η δεύτερη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων.

Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2463 0 28188 και στα κινητά 6970380360 και 6973040215, πρωινές και απογευματινές ώρες. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μήνυμα και αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας (η αίτηση υπάρχει στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου www.diabitiki-poria.gr) μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Αθανάσιος Πετκίδης                      Ουρανία Βασσάκη

 

  •  Παρακάτω, στην ενότητα συνημμένα αρχεία, μπορείτε να κατεβάσετε την δήλωση υποψηφιότητας, πατώντας πάνω στο σύνδεσμο που με τίτλο “ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ”.

 

20 Φεβ

rtvvddfdggwe.jpg

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

“Κοπή βασιλόπιτας 26 Φεβρουαρίου 2023”

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους για την κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο καφέ ‘Floka’ στο πολύκεντρο Πτολεμαΐδας.

 

Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε όλοι μαζί ευχές για την καινούρια χρονιά.

 

 

                                                      Με εκτίμηση

                                                        Για το Δ.Σ

 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                 ΒΑΣΣΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

 

11 Νοε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», σε συνεργασία με την 2η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Πτολεμαΐδας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και θα ενημερώσουν το κοινό, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, από τις 9:00 έως τις 14:00, στο ισόγειο του Δημαρχείου Δήμου Εορδαίας.

Το θέμα της Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη είναι : «Η Οικογένεια και ο Διαβήτης»

Στην προσπάθεια του Συλλόγου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, η παρουσία όλων σας, διαβητικών και μη, είναι πολύ σημαντική.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΣΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

13 Νοε

Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης;
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Πώς ξεκίνησε η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη;

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη ξεκίνησε το 1991 ως απάντηση στην ανησυχία για την αυξανόμενη συχνότητα του διαβήτη ανά τον κόσμο.

13 Νοε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

στην κατηγορία: Εκδηλώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», θα πραγματοποιήσει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στο κοινό, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, από τις 9:00 έως τις 14:00, στα γραφεία του Συλλόγου.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη είναι :

«Η Οικογένεια και ο Διαβήτης»

Στην προσπάθεια του Συλλόγου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τον ρόλο της οικογένειας, η παρουσία όλων σας διαβητικών και μη, είναι πολύ σημαντική.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΣΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

Σελίδα 1 από 4

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Εκδηλώσεις