01 Δεκ

Η sanofi σας ενημερώνει ότι οι συσκευασίες των ινσουλινών μας Lantus® SoloSTAR x 5 προγεμισμένες πένες και Apidra® SoloSTAR x 5 προγεμισμένες πένες καταργούνται και αντικαθίστανται από τις πιο κάτω νέες συσκευασίες:

19 Μαρ

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΧΡΗΣΤΟ ΖΟΥΠΑ

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης  και η Κύηση αποτελούν σήμερα ένα από τα πιο προκλητικά , συναρπαστικά και ενδιαφέροντα ιατροκοινωνικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας Μαιευτήρας – Γυναικολόγος ή Διαβητολόγος. Κι είναι ίσως μια από τις σπάνιες περιπτώσεις στην Ιατρική, όπου η συνεργασία μιας ομάδας Ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων ( Δια-βητολόγων, Μαιευτήρων, Νεογνολόγων κλπ  ) , μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά μέσα στο λίγο σχετικά διάστημα των 9 μηνών. Διότι έχει γίνει πλέον κατανοητό, ότι η συνεργασία όλων και μόνον αυτή, μπορεί να εξασφαλίσει υγιέστατα και φυσιολογικά παιδιά σε μια διαβητική κοπέλα .

19 Μαρ

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1922  -  11   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2002  Ι Ν Σ Ο Υ Λ Ι Ν Η

Αφιέρωμα στα 80  χρόνια από  την  πρώτη  κλινική   εφαρμογή  της

19 Μαρ

Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης - Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

Η χορήγηση ινσουλίνης δια της πνευμονικής οδού αξιοποιεί το πλεονέκτημα του συνδυασμού της εξαιρετικά μεγάλης κυψελιδικής-επιθηλιακής επιφάνειας απορρόφησης (100m2) των πνευμόνων που συνδυάζεται με το πλούσιο τριχοειδικό δίκτυο αιμάτωσης αυτών. Προϋπόθεση απορρόφησης κάποιας δραστικής ουσίας διαμέσου της πνευμονικής οδού είναι να φθάσουν σωματίδια αυτής της ουσίας έως τις κυψελίδες.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιστημονικά Άρθρα