11 Νοε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», σε συνεργασία με την 2η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Πτολεμαΐδας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και θα ενημερώσουν το κοινό, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, από τις 9:00 έως τις 14:00, στο ισόγειο του Δημαρχείου Δήμου Εορδαίας.

Το θέμα της Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη είναι : «Η Οικογένεια και ο Διαβήτης»

Στην προσπάθεια του Συλλόγου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, η παρουσία όλων σας, διαβητικών και μη, είναι πολύ σημαντική.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΣΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

13 Νοε

Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης;
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Πώς ξεκίνησε η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη;

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη ξεκίνησε το 1991 ως απάντηση στην ανησυχία για την αυξανόμενη συχνότητα του διαβήτη ανά τον κόσμο.

13 Νοε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

στην κατηγορία: Εκδηλώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», θα πραγματοποιήσει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στο κοινό, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, από τις 9:00 έως τις 14:00, στα γραφεία του Συλλόγου.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη είναι :

«Η Οικογένεια και ο Διαβήτης»

Στην προσπάθεια του Συλλόγου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τον ρόλο της οικογένειας, η παρουσία όλων σας διαβητικών και μη, είναι πολύ σημαντική.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΣΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

11 Σεπ

Ενημερώνουμε τα μέλη του συλλόγου μας για την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση-ημερίδα που διοργανώνει η ΕΣΑμεΑ στην Πτολεμαίδα το Σάββατο 15-9-2018

16 Μαϊ

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: Ο Διαβήτης στη ζωή μας, ο ρόλος της διατροφής. Την Κυριακή 20 Μαΐου, ώρα 12:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων.

27 Ιαν

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της βασιλόπιτας που θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. στην καφετέρια SPLENDOR στην Πτολεμαΐδα.

10 Νοε

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, που είναι η μέρα γενεθλίων του Καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ (1891-1941), ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη το 1921 μαζί με τον Τσαρλς Μπεστ και έδωσαν έτσι ζωή σε εκατομμύρια διαβητικούς σε όλο τον κόσμο.

06 Σεπ

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 21/10/17 (Ιωάννινα) και επικύρωσή της στην Γεν.Συνέλευση στις 12/2/17 σας ενημερώνουμε ότι το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα :ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ : Η σύγχρονη επιδημία του αιώνα- Η γνώση είναι δύναμη- θα πραγματοποιηθεί 21 & 22 Οκτωβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο MareNostrum–Βραυρώνα Αττικής.

Για την ενημέρωσή σας, παραθέτουμε τις τιμές ανά κατηγορία δωματίων ως ακολούθως:

Μονόκλινο 85 ευρώ

Δίκλινο 100 ευρώ

Τρίκλινο 125 ευρώ (τρείς ενήλικες)

Τετράκλινο 125 ευρώ (2 ενήλικες + 2 παιδιά(1 διπλό κρεβάτι & 2 κουκέτες

Bungalows 145 ευρώ (μονόχωρα για τετράκλινη ή πεντάκλινη χρήση)

Bungalows 165 ευρώ (δίχωρα για πεντάκλινη χρήση)

Στην τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά με πούλμαν από και προς την έδρα των σωματείων ,το έντυπο υλικό του συνεδρίου,καφέ κατά την έναρξη του συνεδρίου ,το δείπνο του Σαββάτου 21/10/17 με πλήρες πακέτο ποτών(housewineλευκό,ροζέ,κόκκινο,μπύρεςdraft,αναψυκτικά, χυμοί και νερό.

Πρωϊνό Κυριακής 22/10/17 σε Αμερικάνικο μπουφέ

Διάλλειμα καφέ Κυριακής με καφέ φίλτρου, ντεκαφεινέ, ποικιλία τσαγιού, χυμοί, βουτήματα και κέικ.

Σάντουιτς, χυμό ή φρούτο,νερό για το μεσημέρι της Κυριακής κατά την αναχώρηση.

Εάν κάποιοι επιθυμούν διαμονή από την Παρασκευή 20/10/17 , οι τιμές των διαμορφώνεται ως έξης ανά κατηγορία δωματίου και δεν περιλαμβάνει κανένα γεύμα ή δείπνο παρά μόνο το πρωινό του Σαββάτου 21/10/17.

Μονόκλινο 65 ευρώ

Δίκλινο 70 ευρώ

Τρίκλινο 115 ευρώ (τρείς ενήλικες)

Τετράκλινο 115 ευρώ (2 ενήλικες + 2 παιδιά(1 διπλό κρεβάτι & 2κουκέτες

Bungalows 125 ευρώ (μονόχωρα για τετράκλινη ή πεντάκλινη χρήση)

Bungalows 145 ευρώ (δίχωρα για πεντάκλινη χρήση)

Ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα παρουσία σας στις εκδηλώσεις και συνέδρια της Ομοσπονδίας και παρακαλούμε, για να έχουμε μία πρώτη εκτίμηση πρόθεσης συμμετοχής του Σωματείου σας, ενημερώστε μας μέχρι 20 Ιουνίου 2017.

Για την καλύτερη κατανομή των δωματίων παρακαλούμε τα ονόματα των συμμετεχόντων να στέλνονται στη ΕΛΟΔΙ από το Σύλλογό σας ανά 10ήμερο με τελική ημερομηνία εφόσον υπάρχουν δωμάτια η 10η Σεπτεμβρίου 2017.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι όλα τα bangalows του ξενοδοχείου που θα διατεθούν για το Συνέδριο (σε περιορισμένο αριθμό διάθεσης) για τετράκλινη ή πεντάκλινη χρήση έχουν θέα θάλασσα. Στο κεντρικό κτίριο η διάθεση των δωματίων είναι 104 από αυτά 38 με θέα βουνό και 66 με θέα θάλασσα. Για τα δωμάτια με θέα βουνό η τιμή ανάλογα με την κατηγορία δωματίου θα είναι 10 ευρώ λιγότερο.

Τέλος θα θέλαμε στην λίστα των κρατήσεων σας εάν υπάρχουν παιδιά να αναγράφετε η ηλικία τους.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Τεντολούρης

Ο Γεν.Γραμματέας Δημήτρης Συκιώτης

 

Διαβάστε εδώ το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

17 Νοε

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων διοργάνωσε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, με ομιλητές την παιδίατρο κα. Δεληγιάννη Μαρία και την ψυχολόγο κ. Βαρβαρούση Μαίρη, ενημερωτική εκδήλωση

 

11 Νοε

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, που είναι η μέρα γενεθλίων του Καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ (1891-1941), ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη το 1921 μαζί με τον Τσαρλς Μπεστ και έδωσαν έτσι ζωή σε εκατομμύρια διαβητικούς σε όλο τον κόσμο.

Όμως ο όρος διαβήτης αποδίδεται στον Έλληνα γιατρό Αρεταίο τον Καππαδόκη, ο οποίος έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. Ο Αρεταίος με τον όρο «διαβήτης» αναφέρεται σ' ένα από τα κυριότερα συμπτώματα της νόσου, δηλ. την πολυουρία. O όρος "Διαβήτης" σημαίνει πως το νερό, που ακατάπαυστα πίνει ο άρρωστος για να κατασιγάσει το έντονο αίσθημα δίψας που έχει, "διαβαίνει" αναλλοίωτο στα ούρα.

pagkosmiaimera1

Το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη είναι ο «μπλε κύκλος». Ο κύκλος συμβολίζει τη ζωή και την υγεία και το μπλε χρώμα του, συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας αυτής.

pagkosmiaimera2

Για την ευαισθητοποίηση αλλά και την αφύπνιση του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, φωταγωγούνται ιστορικά κτίρια σε όλο τον κόσμο, στους χρωματισμούς του μπλε.

Για τα έτη 2014-2016, η 14η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στο θέμα «Υγιεινός τρόπος ζωής και Διαβήτης». Για το λόγο αυτό, οι δραστηριότητες εστιάζονται και φέτος στην ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την υγιεινή διατροφή.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη σε ολόκληρο τον κόσμο έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Και ενώ ο διαβήτης τύπου 1 ή νεανικός διαβήτης, δεν μπορεί να προληφθεί, η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην καλύτερη υγειά των διαβητικών και να μειώσουν πιθανές επιπλοκές.

Από την άλλη, ο διαβήτης τύπου 2 ή διαβήτης των ενηλίκων, που είναι και ο πιο συχνός, έχει επεκταθεί μέχρι και την παιδική ηλικία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός της «κακής» και πλούσιας σε λιπαρά διατροφής παιδιών και εφήβων, που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παχυσαρκίας στις ηλικίες αυτές. Υιοθετώντας τη μεσογειακή διατροφή και βάζοντας την άσκηση στη ζωή μας μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά στη μείωση της εξάπλωσης του διαβήτη τύπου 2.

pagkosmiaimera3

Η ‘ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ’ κοντά στους νέους

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη, και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις :

  • την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, στο 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, με ομιλητές τον ιατρό παθολόγο κ. Δολιανίτη Κωνσταντίνο και την ψυχολόγο κα. Βαρβαρούση Μαίρη και
  • την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, με ομιλητές την παιδίατρο κα. Δεληγιάννη Μαρία και την ψυχολόγο κ. Βαρβαρούση Μαίρη.
  • Παράλληλα, μαθητές και καθηγητές, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το διαφημιστικό σποτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) σχετικά με την αποδοχή του διαβήτη στις σχολικές αίθουσες

 

 

Σελίδα 1 από 3

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Εκδηλώσεις